Storage: wat gaat waar en hoe gaan we dat bereiken (en volhouden)?

Go down

Storage: wat gaat waar en hoe gaan we dat bereiken (en volhouden)?

Post by Mike74 on Fri Dec 02, 2016 12:04 pm

Goede storage is belangrijk. Niet alleen voor een betere kwaliteit van onze uiteindelijke goederen, maar een soepel en transparant systeem van opslag scheelt ook veel irritatie en (vaak encumbered) heen en weer lopen tussen huisjes. Dat kan letterlijk minuten schelen.

In dit topic wil ik een plan maken voor de storage zodat voor iedereen duidelijk is wie wat waar kan halen en (wellicht nog wel belangrijker) waar de resource gatherers (Damian) hun spullen droppen.

Ik zou dit voorstellen:

- Fletcher/Bowyer (Sjoerd en Mike): High quality willow & high quality cedar. Het hoogst haalbare zou ik voorstellen. Daarnaast hebben we daar wat kisten nodig met standaard shit zoals bv shafts, arrow shafts en een kistje (met toegang voor de fletchers/bowyers) voor hun tools.

Nu staan er 6 bulk storages omdat dit onze oude storage was. Mij lijkt het dat we die daar niet nodig hebben. En dat ze dus plaats kunnen maken voor mooiere aankleding (bv wat werktafels etc). We kunnen we een bulk storage houden voor oefenpijlen (zonder punten). Die vul ik dan af en toe aan.

- Leatherworker/tailor (Mike): Hier gaan alle hides, skins, leather, cotton en wemp naar toe. Ik heb nu twee ontvangstkisten hiervoor. Weinig volume dus kisten volstaan.

- Carpenters workshop (Maurice/Sjoerd/Mike): Hier alle niet fletcher/bowyer gerelateerde crafting spullen. Hier wordt het wat lastig want hout is lastig op te slaan eigenlijk. Ik heb nu een bulk gemaakt voor low (10 of minder) quality wood maar voor high Q wood is gewoon (mooi geplaatste) woodpiles denk ik het beste idee. Omdat dat erg rommelig kan worden is het misschien een idee om altijd de laatste log te laten liggen. Ik weet het ook niet goed, wood storen is nog iets lastiger dan ik dacht omdat het zoveel volume opneemt.

Verder heb ik hier een kist gemaakt voor shafts, een bulk storage voor planken. Ik heb GEEN plek gemaakt voor wood scraps omdat die ws binnen 1 dag vol zit, nooit geleegd gaat worden en er dan toch ook weer wood scraps op andere plekken terecht komen. Er is ook niet bepaald een gebrek aan wood scraps dus STOP DEZE NIET IN DE KISTEN OF BULK! Wink

- Keuken (Cherrystone Lodge) (Henri): Komende tijd zullen we de CL ombouwen naar een eetzaal en keuken. We koken nu op de forge maar dat is zon beetje de slechts mogelijke plek (veel extra difficulty) dus een oven in de toekomst en een mooie grote eettafel etc is fijn. Hier komen ook kisten met kruiden, gewassen en andere eetzaken. Plus een grote kist/kast met kookwaren voor de kok (Pannen, bestek etc). Plus een vat met water.

- Forge (Jelmer): In principe loopt deze al aardig en het storagesysteem lijkt ook goed te lopen (heb ik het idee?). We hebben alleen nog een vat water nodig voor improven?

Oke, voor nu even een opener met dus een algemeen voorstel. Vul het gerust aan en ik zal de main post editten.Mike74
Citizen
Citizen

Posts : 43
Join date : 2016-11-27
Age : 45
Location : Rotterdam

View user profile http://sovranharbor.actieforum.com

Back to top Go down

Re: Storage: wat gaat waar en hoe gaan we dat bereiken (en volhouden)?

Post by Mike74 on Fri Dec 02, 2016 1:30 pm

Sorry, I realised I just wrote all of this in Dutch! If I have time I will translate. Let us stick to English for the eventual new members so they can read up on everything we've been doing.

Mike74
Citizen
Citizen

Posts : 43
Join date : 2016-11-27
Age : 45
Location : Rotterdam

View user profile http://sovranharbor.actieforum.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum